Novice

Nič več plastike na ekološke otoke

Nič več plastike na ekološke otoke

Nič več plastike na ekološke otoke

V Mestni občini Kranj, občinah Jezersko, Naklo, Preddvor in Šenčur, kjer Komunala Kranj izvaja javno službo ravnanja z odpadki, je organizirano zbiranje mešane komunalne embalaže (MKE – plastike, pločevink, tetrapakov in druge embalaže) po načelu »od vrat do vrat« oziroma na »skupnih odjemnih mestih«. Zato v januarju 2021 ukinjamo dodatno zbiranje MKE na ekoloških otokih. S tem ukinjamo podvajanje sistema zbiranja iste frakcije odpadkov, posledično pa tudi znižujemo stroške.

Trenutno veljavne cene so iz leta 2016, stroški ravnanja z odpadki pa so se v zadnjih petih letih povečali za 25 %. V tem času se je namreč spremenilo veliko dejavnikov: od stroškov prevozov, prevzemanja in odlaganja odpadkov do minimalne plače. V izogib nepriljubljenemu dvigovanju cen, bomo skupaj z vami najprej poskušali obvladovati in znižati stroške izvajanja storitev.

Z ekoloških otokov bodo umaknjeni RUMENI ZABOJNIKI. Uporabniki torej različne vrste embalaže – plastenke, pločevinke, tetrapake ipd. – odlagate v svoje zabojnike z rumenimi pokrovi. Za naročilo večjega zabojnika ali vreč lahko pošljete zahtevo info@komunala-kranj.si. Več informacij v času uradnih ur na telefonski številki 04 28 11 305.

 

Držimo skupaj tako, da smo N A R A Z E N.
Tatjana Kocijančič
Vodja Oddelka za mestni svet in krajevne skupnosti
Kabinet župana

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *