Novice

Kranj izbran za najlepše okrašeno slovensko mesto

Kranj izbran za najlepše okrašeno slovensko mesto

V nedeljo, 3. 1. 2016, se je zaključil izbor za najlepše okrašeno slovensko mesto, ki ga je priredil spletni portal Planet.si. Kljub začetnemu vodstvu Celja in Ljubljane je Kranj na koncu povedel s prepričljivo zmago, saj je prejel kar 62,5% vseh glasov bralcev. Drugo mesto je zasedla Ljubljana s 14,6 % glasovi, na tretje mesto pa se je uvrstilo Celje z 10,8 %.
Župan gorenjske prestolnice Boštjan Trilar ni skrival navdušenja ob tej priložnosti, saj jim je s sodelavci uspela tovrstna pozitivna sprememba v samo enem letu. Uporabljeni so bili v glavnem enaki materiali kot prejšnja leta, le da so se tokrat v sklopu Zavoda za turizem in kulturo Kranj povezali z oblikovalcem Aljažem Primožičem, ki je z že obstoječo dekoracijo zasnoval popolnoma svežo prešerno decembrsko zgodbo. V mesto je vpeljal motive Prešernovih verzov, hkrati pa uspešno preobrazil oziroma svetlobno in barvno opremil hiše in druge mestne elemente v Kranju. V Zavodu so k sodelovanju povabili tudi dijake z Biotehniškega centra Naklo, ki so mesto opremili z več kot 1000 metri girland iz smrečja in poustvarili pravo pravljično vzdušje.
Župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar je k prvemu mestu Kranja po izvirni praznični okrasitvi dejal, da se zahvaljuje sodelujočim, ki so pomagali pri pripravah in izvedbi ter, najpomembneje, vsem občanom, ki so s svojo prisotnostjo in pozitivno energijo poskrbeli za pravo pravljično in praznično vzdušje ter napolnili ulice Kranja v prešernem decembru kot še nikoli prej.
Celoten spisek uvrstitev slovenskih občin in video poročilo je na voljo tukaj.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *