Novice

Sterilizacija in kastracija zapuščenih mačk

Sterilizacija in kastracija zapuščenih mačk

Mestna občina Kranj bo z namenom preprečitve nekontroliranega razmnoževanja zapuščenih mačk in širjenja morebitnih bolezni od 5. septembra do 16. septembra 2016 s pomočjo Zavetišča Perun na Blejski Dobravi,  Branko Pirc s. p., in veterinarske ambulante Medicovet, d.o.o., izvajala jesensko akcijo sterilizacije oz. kastracije brezdomnih, prostoživečih mačk na območju mestne občine Kranj. Živali bodo po posegu označene.

Kdor ve za lokacije na območju mestne občine Kranj, kjer se zadržujejo zapuščene živali, naj to sporoči na telefonsko številko 04/2373 130 (Barbara Čirič).

Problematika zapuščenih mačk pa se vsekakor hitreje rešuje tudi z odgovornim ravnanjem občanov, ki vas ponovno prosimo: hranite le tiste mačke, za katere ste pripravljeni poskrbeti tudi sicer (sterilizacija, kastracija, obisk veterinarja), sterilizirajte in kastrirajte svoje živali ter se tako izognite rojstvu nezaželenih mladičev.
Zavedajte se, da imeti žival pomeni odgovornost in skrb, ki vam bo pa povrnjena z ljubeznijo in toplino.

Obvestilo je dostopno tudi na http://www.kranj.si/KRANJ_SI,,kranj_moje_mesto/aktualno/novice&showNews=NEWSEAMPHY830201684052&cPage=1

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *