Novice

Kranvaj, prosim?

Kranvaj, prosim?

To boste slišali, če boste od ponedeljka, 24. aprila 2017, poklicali na telefonsko številko  031 383 700. Mestna občina Kranj bo namreč tako prebivalcem mestnega jedra kot tudi tukajšnjim obiskovalcem ponudila brezplačni prevoz na klic, ki smo ga poimenovali Kranvaj (združeno iz besed Kranj in tranvaj). Kranvaj izvaja prevoz po prilagodljivem voznem redu, kjer se čas in relacija vožnje oblikujeta glede na potrebo potnika. Prevozi se izvajajo vse dni v letu od 8.00 do 19.30.

Potnik prevoz na klic lahko uporabi tako, da počaka na vstop na označenih vstopnih točkah:

– Knjižnica Kranj, Pungert, Huje,
– prikliče prevoz na klic v območju prevoza na klic z dvigom roke ali na javno dostopni številki mobilnega telefona št. 031 383 700,
– vnaprej naroči ali rezervira prevoz na klic na javno dostopni številki mobilnega telefona št. 031 383 700. Rezervacije sprejema voznik osebno ali po telefonu vsak dan od 8.00 do 19.30.

Zunaj območja za pešce uporabniki lahko vstopajo ali izstopajo na parkirišču (Huje ob Likozarjevi cesti) in na postajališču mestnega potniškega prometa (postajališče Planina-Novi dom) ob robu območja za pešce. Vozniki Kravaja bodo z veseljem nudili pomoč starejšim, invalidom, potnikom z gibalnimi omejitvami in ostalim potnikom, ki potrebujejo pomoč pri vstopu in izstopu ter prenosu prtljage.

V električnem vozilu je prostora za pet potnikov in prtljago. Je zaprte izvedbe, najvišja dovoljena hitrost je 40 km/h. V vozilo je možno naložiti tudi invalidski in otroški voziček širine do 65 cm. Opremljeno je z električnimi drsnimi potniškimi vrati, ki jih odpira voznik iz kabine, kar je zelo pomembno zaradi varnosti potnikov pri vstopu in izstopu. V primeru okvare in ostalih tehničnih razlogov se prevozi na klic za krajši čas izvajajo s kombiniranim vozilom zmogljivosti do osem sedežev. KRANVAJ je eden od ukrepov trajnostne mobilnosti za uvajanje okolju prijaznejših oblik prevoza v mestu, omogoča ga Mestna občina Kranj, izvaja pa podjetje Alpetour.

Skupaj s fotografijami je novica na voljo tudi na http://www.kranj.si/KRANJ_SI,,kranj_moje_mesto,promet,novice_s_podrocja_prometa.htm&showNews=NEWSCZRZLR421201715014&cPage=1

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *