Novice

Zaparkirane intervencijske poti

Zaparkirane intervencijske poti

KRANJ – Kranjske poklicne gasilce so ta teden klicali v blokovsko naselje Planina, kjer se je v enem od stanovanj na štedilniku žgala hrana. V zaklenjeno stanovanje so vlomili, odstranili zažgano hrano in v zadimljenem prostoru našli mrtvega stanovalca. Ta po dostopnih podatkih ni umrl zaradi zastrupitve z dimnimi plini.

Ob tem žalostnem dogodku pa se je znova odprla kranjska zgodba, ki ima dolgo brado, nanjo občasno opozarjajo gasilci, a tudi reševalci in policisti. Vsi ti imajo v kranjskih blokovskih naseljih neštetokrat težave z dostopom do tistih, ki potrebujejo njihovo pomoč, saj so intervencijske poti največkrat zaparkirane. Z nepravilno parkiranimi avtomobili so imeli težave tudi ta teden, ko so jih poklicali na Planino.

»Ne gasilci, ne policisti, ne mestni redarji, ne kdo četrti ne more storiti ničesar pri reševanju tega problema, če se stanovalci sami ne bodo zganili in končno dojeli, da je treba intervencijske poti pustiti proste. Tako pa smo morali izgubljati dragocene sekunde in minute, saj so bile intervencijske poti znova zaparkirane,« je znova ostro opozoril Matej Kejžar, poveljnik kranjskih poklicnih gasilcev.

A kaže, da takšna opozorila kranjskih gasilcev nikakor ne dosežejo pravih ušes, morda tudi zato, ker so bili bloki na Planini, v Šorlijevem naselju in na Zlatem Polju po večini zgrajeni takrat, ko je vsako stanovanje premoglo kvečjemu en avtomobil. Danes ima vsaka družina v povprečju dve vozili, pred bloki pa je komajda kak parkirni prostor več.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *