Novice

Prihodnost kolesarjenja v Sloveniji – iz lokalnega na državno raven

Prihodnost kolesarjenja v Sloveniji – iz lokalnega na državno raven

Komisija Varno kolesarim Mestne občine Kranj uresničuje enega izmed svojih kratkoročnih ciljev – postati regionalni kolesarski center. S tem namenom je bil  4. decembra 2015 v gradu Khislstein v Kranju organizirali delovni posvet “Prihodnost kolesarjenja v Sloveniji – iz lokalnega na državno raven”.
Nanj so bili poleg članov komisije vabljeni tudi predstavniki posameznih kolesarskih mrež, ki so včlanjenje v Slovensko kolesarsko mrežo (SKM). Prišli so predstavniki iz Ljubljane, Maribora, Kopra, Ptuja, Velenja, Koroške, Škofje Loke in Jesenic.
Najprej sta Andrej Zalokar in Marjan Bajt iz Komisije Varno kolesarim predstavila doslej opravljeno delo in načrte za leto 2016. Prisotne je pozdravil predsednik Slovenske kolesarske mreže Bojan Žižek, ki je obenem nacionalni koordinator kolesarstva in deluje v okviru programa Leader.
Nato so svoje delovanje predstavili posamezni člani kolesarskih mrež. Pozitivna energija, ki se je ob tem ustvarila, je izbruhnila ob koncu uradnega dela, ko medsebojnih spoznavanj, rokovanj in konkretnih pogovorov ni in ni bilo konec. Skupni zaključek vse prisotnih je bil, da so se končno dnevni in  rekreativni kolesarji povezali in našli s ciljem, da se kolesarstvu v družbi odmeri mesto, ki si ga zasluži. Pa naj bo to na področju varne infrastrukture, izobraževanja ali promocije.
Pohvale komisij za pobudo in uspešno organizacijo srečanja so kar deževale in s tem potrdile, da kolesarstvo v Kranju stopa po pravi poti in s pravimi ljudmi na obeh straneh, saj je podpora s strani Mestne občine Kranj neprimerljivo večja, kot je to v drugih občinah po Sloveniji.

Zapisal: Andrej Zalokar, Komisija Varno kolesarim Mestne občine Kranj

Novica je objavljena tudi na http://www.kranj.si/kolesarjenje

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *