Novice

Prešerni december v Kranju

Prešerni december v Kranju

Knjižica Kranj – december 2015 – prenesi

Pozdravljeni!

Prešerni december prinaša več kot 214 ur programa za obiskovalce od blizu in daleč. Gospodinjstva na območju mestne občine Kranj bodo v torek, 1. decembra 2015 in v sredo, 2. decembra v hišne predalnike prejela posebno knjižico, ki smo jo na Mestni občini Kranj oblikovali v sodelovanju z Zavodom za turizem in kulturo Kranj (svoj izvod najdete zgoraj).

V sam program uvajamo nekaj novosti, saj bodo vsi veliki dogodki, vključno s silvestrovanjem, potekali na Glavnem  trgu in trgu pred Prešernovim gledališčem Kranj. Sami materiali okrasitve ne bodo toliko novi, kot bodo dosedanji povezani v drugačno podobo, novost pa bo sporočilna nota okrasitve. Božično drevo bo letos na vogalu pred trgovino Elite in bo lepo zaključevalo trg, hkrati pa bo vidno z vseh prireditvenih strani.

Na Glavnem trgu se bo vodnjak spremenil v novoletno jelko. Obstoječa svetlobna okrasitev bo barvno poenotena, saj so se do sedaj mešale barve svetlobe, od tople bele do hladne bele in modre. Tako bo strogo mestno jedro zgolj v topli rumeni, Slovenski trg z občino v modri, grad Khislstein pa hladni beli barvi.

Kar je povsem novo, Prešernovi verzi nas bodo spremljali tudi v prazničnem decembru. Izbira verzov je takšna, da namiguje na novoletni čas: Kozarce zase vzdignimo, Dobro v srcu mislimo, Vsi naj si v roke sežejo, na vhodih v mesto pa tudi: Prešerno leto 2016. Svetlobne poudarke bodo dobile tudi hiše na Glavnem in Maistrovem trgu.

Na glavnem odru, ki bo stal poleg vodnjaka – smreke, se bo zgodilo nekaj večjih koncertov, na manjšem odru poleg gledališča pa nekaj manjših koncertov in otroške prireditve. Glavni trg bo prizorišče za ulično gledališče in ostale dogodke, povezane z decembrom. Med gostinskimi lokali bo prostor za božični sejem, ki bo letos trajal daljše obdobje. Nekaj praznih lokalov pa bodo napolnili lokalni umetniki, rokodelci, ustvarjalci, oblikovalci …

Dogodkom ob Prešernovem decembru so se pridružili tudi gostinci v starem mestnem jedru, ki bodo poskrbeli za pestro ponudbo in zanimivo ponudbo koncertov, ki jih bodo pripravili v svojih objektih.

V sklopu projekta smo v Službi za stike z javnostjo in protokol pripravili tudi spletno stran, kjer boste dobili vse informacije o dogodkih v starem Kranju, morebitnih zaporah cest, zbrane pa so tudi vse ponudbe gostincev v starem Kranju. Spletna stran na naslovu www.preserni-december.si ponuja tudi številne nagradne igre in informacije o akciji Skupaj za dober namen, ki jo pripravljamo skupaj z Zavodom za turizem in kulturo Kranj, Gorenjskim muzejem in Gasilsko reševalno službo Kranj.

Vabimo vas, da spremljate tudi naš Facebook profil, kjer bomo dnevno objavljali foto reportaže iz Starega Kranja: https://www.facebook.com/presernidecember/ ter https://www.facebook.com/MOKranj.

 

Se vidimo v Kranju!

 

Igor Kalabić

Kabinet župana

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *