Event: Kranj se igra

Kranj se igra
Sep
09

Društvo Naturo po letu in pol ponovno organizira Veliki igralni dan, ki smo ga naslovili

KRANJ SE IGRA!
Naturovci smo določili datum novega velikega igralnega dne, ki ga bomo izvedli na Doživljajskem igrišču Kranj. In sicer bo to sobota, 9. 9. 2017, od 14.00 do 19.00.
Spet je namreč prišel čas, da se zberemo v večjem številu na Doživljajskem igrišču Kranj. S tem bomo podprli idejo o igri otrok na prostem, kar je glavni namen dogodka. Obenem pa poskrbimo tudi zase in za svoje otroke, da bomo dan preživeli zunaj, igrivo in v dobri družbi.

Vstopnine ni.

Programa tudi ne.:) Zdaj ste na to pri nas verjetno že navajeni. Dogajanje bo tako, kot si ga bomo naredili sami na licu mesta vsi skupaj.

Naturovci bomo poskrbeli za ustrezen material in rekvizite, s katerimi boste lahko otroci, starši, stari starši in drugi gostje:

– izdelovali svoje stvaritve iz lesa in pri tem uporabljali orodje, kot je kladivo, žaga, sekira …
– ustvarjali s pomočjo naravnih materialov, rastlin, barv, papirja in velikih kartonastih škatel, lepila, škarij…
– bili športno aktivni s klasičnimi športnimi rekviziti, kot so žoge, loparji, kolebnice, gumitvisti in malo manj klasičnimi, kot so hodulje, slack-line, žonglerski rekviziti, monocikli, kitajski krožniki…
– delali gigantske milne mehurčke,
– starši boste otrokom lahko pomagali pri obujanju iger, ki ste se jih igrali sami – zemljo krast, kdo se boji črnega moža, tančula oz. ristanc, slepe miši, trden most, gnilo jajce, skakanje čez gumitvist …
– izdelali kakšno uporabno zadevo, ki bo trajno ostala na igrišču,
– uresničevali boste lahko pač vse svoje igrive ideje ali pa le klepetali s prijatelji … karkoli boste pač želeli. Animacije iz naše strani pa seveda ne pričakujte.:)

Na dogodek bomo povabili tudi različne goste, ki pa jih bomo v tednih pred dogodkom počasi najavljali. Odvisno pač od tega, kdo se bo odzval našemu vabilu.:)

Skratka … naj v soboto, 9.9.2017 spet zaživi igra na igrišču, na prostem! 🙂

Se vidimo na Doživljajskem igrišču Kranj!

Igrišče se nahaja v gozdičku v neposredni bližini nekdanjih Gorenjskih mlekarn, zelo blizu Q-landie, ob stari cestici med Planino in Čirčami.

Ponavljamo – Vstopnine ni. Programa tudi ne … je nekaj več – je igra, kot si jo boste zamislili vsi prisotni, pri čemer lahko uporabljate naše rekvizite, orodja, materiale …

Projekt “Gremo na igrišče!” in s tem dogodek Kranj se igra! sofinancira Mestna občina Kranj.

Organizacija: NATURO (www.naturo.si)

http://www.naturo.si/projekti/gremo-na-igrisce/

http://www.kshuje.si/?p=1024

http://www.ksplaninakr.si/?p=619